Matlaging

Fermentert granskudd

For noen dager siden leste jeg om at noen hadde fermentert granskudd. Det fikk jeg veldig lyst til å forsøke siden jeg i utgangspunktet liker godt smaken av friske granskudd. Jeg synes det er veld...

Verdens beste pålegg!

Dette er noe av det beste pålegget jeg kan tenke meg! En dag jeg satt å "skrollet" meg nedover på facebook, fikk jeg øye på en kommentar til ei på ei side om fermentering m.m. Hun lagde en salat ...

Melkekefir

Det er sjeldent at vi kjøper melk i butikk. Vi er så heldige å bo i nærheten av en gård hvor de produserer økologisk melk, og her henter/kjøper vi melk på store krukker med jevne mellomrom. ...

Ny dag - nye muligheter!

I går hadde jeg planene klare for hva jeg skulle gjøre. Siden det har vært frost nå flere netter på rad, vil jeg høste det meste av grønnsakene som fortsatt står i jorda. I tillegg tenkte jeg at ...

Fermentert tomat

Jeg er skikkelig i "siget" her på fermentering. Nå er det tomatene som skal lages og lagres. Nå synes jo jeg at tomater er kjempegode friske og naturlige, men siden jeg synes det er veldig &n...

Fermentert rødløk

Jeg storkoser meg på kjøkkenet for tiden! Som skrevet før, har jeg kjøpt Gry hammer sin bok om fermentering - og er helt hekta! Det var godt å lese boka først for å komme i gang, og bruke den som ...

WOW!

Jeg har endelig gått til anskaffelse av en dehydrator. Og når jeg nå har så vidt fått prøvd den, lurer jeg på hvorfor i all verden ikke jeg har gjort dette før? Det er en fantastisk super måte å b...

Yess! snadder som er sunt!

Det å lage en god porsjon pesto som kan stå klart i kjøleskapet til de gangene det passer med litt til en matrett er helt topp! Pestoen er naturlig glutenfri og lagd av så og si bare økologiske in...

#Glutenfri #"aureburger"

Vi har vært så heldige å få en del flotte #fisk av noen som hadde fisket flere enn de kunne spise selv. Jeg er veldig usikker på hva som er forskjellen på "bekkerøye" og "aure", så må innrømme at j...

Rabarbra

Jeg har en veldig stor og fin #rabarbra i hagen. Hvert år prøver jeg å høste den 2-3 ganger før st. hans. Etter det er det for mye syre i den, derfor bruker jeg den ikke da. Den er plantet i k...

Naturlig glutenfri fiskesuppe med skalldyrkraft

Lørdag hadde vi reker til middag. Ikke det aller beste jeg vet, men helt ok. Derimot er suppe basert på kraft kokt på rekeskall noe av det beste jeg vet. I min familie er vi 3 som spiser glutenfrit...

Nydelig kyllingsalat!

Min datter og jeg var alene hjemme lørdagskvelden, og hva passer vel bedre til middag da enn en kyllingsalat? Salaten ble helt utrolig god, det var faktisk litt vanskeligheter med å slutte og...

Hjemmelagde glutenfrie fiskepinner

To av mine tre barn er fortsatt lite glad i fisk, selv om vi har hatt det 2-3 dager i uken siden de var små. Eneste gang de "jubler" for fiskemiddag er når vi har #hjemmelagde #glutenfrie #fis...

Oksehalesuppe - naturlig glutenfri

For første gang har jeg lagd #oksehalesuppe, ja faktisk første gang jeg har smakt oksehalesuppe. Og jeg ble ikke på noen måte skuffet, den smakte aldeles nydelig! En tid tilbake kjøpte jeg f...

Gluten- og laktosefri brunsaus og viltkarbonader

Søndag brukte jeg da halvparten av kraften (se innlegg kalt "kottelettbein - avfall eller bruk?) fra lørdag  til nydelig #glutenfri #brunsaus. Jeg er litt fæl til å "slumpe" når jeg lager...

Kotelettbein - avfall eller bruk?

Jeg har gjort en ny super oppdagelse! Etter en bedre middag med koteletter, sparer jeg nå på beinrestene som jeg ellers bare har kastet i mat avfalls dunken. Hvorfor det ? spør du kanskje da. ...

Nydelige #glutenfrie #proteinrundstykker

Etter å ha lest ei bok jeg nettopp har kjøpt om fermentering, har jeg skjønt hvor sunt det er å bruke surdeig i blant annet brød og rundstykker.  Jeg har derfor tatt utgangspunkt i prote...

#Glutenfri #Fiskesuppe som også er #laktosefri

Etter all påskematen, var det veldig godt med fiskesuppe igjen. I normale uker pleier vi ha fisk 2-3 ganger i uken, og da er det godt å variere tilberedningsmetoden. Kan liksom bli litt lei av å ku...

Kraft koking

Ny oppdatering ang kraft :) I dag har jeg lagd ny porsjon med kraft. Vanligvis pleier jeg å brune kraftbeina i stekepannen, men i dag brunet jeg det i stekeovnen ved 220 grader i 1 time (snudde de...

Hjemmelaget iskrem

Jeg var så heldig å få iskremmaskin til kjøkken maskinen min av min mor til jul. Denne helga fikk jeg prøvd den, og er i ekstase. ISEN BLE KJEMPEGOD! Ja ikke det at jeg vil påstå at is er sunt, men...

Viltkarbonader

Viltkarbonader med poteter, brun saus, kokte gulerøtter og kokt kål, det var middagen vår i dag. Jeg har lagd disse karbonadene med både elgkjøtt og hjortekjøtt tidligere, og begge deler ble veldig...

Hot linsesuppe

Ca en dag i uken lager vi vegetarmiddag. Denne uken ble det en hot linsesuppe. Jeg synes linser er veldig godt og man får blant annet i seg mye gode proteiner. For at kroppen skal kunne nyttig...

Spagetti og kjøttsaus

En middagsrett jeg stadig kommer tilbake til er spagetti og kjøttsaus. Ikke bare er det veldig godt, det er enkelt å lage og man kan få brukt opp litt grønnsaksrester som ellers ofte bare blir ligg...

Hverdagsdessert

Noen timer etter en deilig torskemiddag, meldte søtsuget seg hos meg i dag. Løsningen ble ovnstekt banan fylt med litt mørk sjokolade. Heldigvis vet vi i dag at litt mørk sjokolade er bare sunt da...

URTEOMELETT MED CHERRYTOMATER

Min lunsj i dag ble deilig urteomelett med cherrytomater. Normalt ville jeg brukt masse friske urter i denne, men da jeg var helt tom for det ble det tørkede urter istedet. Jeg må nok øve meg på...

LAPSKAUS

Denne søndagen valgte vi å lage lapskaus. Slike "grytemiddager" liker jeg å lage stor porsjon av slik at vi kan ha rester flere dager i påfølgende uke. Slik gikk det derimot ikke denne gang. Det vi...
Lena Foss

Lena Foss

48, Marnardal

Jeg er ei dame på 47 år som elsker strikking og matlaging. Her på bloggen min vil du finne oppskrifter på alt hjemmelaget,- både strikket og bakt

Kategorier

Arkiv

hits